torstai 15. toukokuuta 2008

Häätö käynnissä Kulttuurikeskuksella!

Turun Poliisi on 16.5.2008, tehnyt häädön Jokikadulla aamuyöllä kello 04:n aikoihin.
Osa valtaajista on kuitenkin onnistunut valtaamaan tilan uudelleen ja linnoittautumaan rakennuskompleksiin. On odotettavissa, että poliisin täysi miesvahvuus on paikalla n. klo 08 aikoihin.


Mielenosoitus lauantaina klo 14 lähtee Jokikadulta.

7 kommenttia:

S kirjoitti...

Hyvää onnea.
Seurataan tilannetta.

emma kirjoitti...

Häädön taustalla on paikalla olleiden oma typeryys, ainakin, jos Turun Sanomia on yhtään uskominen:

http://ts.fi/viimeuutiset/ts/?ts=0,3:2025:0:0,4:26:0:0:0;4:27:0:1:2008-05-16;4:28:0:0:0;4:29:0:0:0;4:30:0:0:0;4:31:0:0:0,0,1:0:0:0:0:0:#541135

Vaikka monet varmaankin vastustavat yksityisautoilua ja sen edustamia arvoja ja suojatien maalaaminen saattaa vaikuttaa kivalta taiteelliselta mielenilmaukselta, niin tottakai poliisi tulee tekemään häädön tuollaisen toiminnan jälkeen. Samoin kuin Koulukadun valtaus viime kesänä häädettiin sen jälkeen, kun talossa oleskelleet murtautuivat kioskiin ja ryöstivät sen kahdesti. Tällaista julkisuutta tuskin kaivataan.

Kulttuurikeskuksessa kannattaa varmaan keskittyä ennemmin kulttuuriin kuin ilkivaltaan, niin se todennäköisemmin pysyy kulttuurikäytössä. Ihmettelen, jos kaupunki vielä tämän idiotismin jälkeen on valmis neuvottelemaan mistään sopimuksesta. Onkohan tämä suojatie nyt kulttuurikeskuksen lopun alku? Harmittaa, jos muutama tyyppi onnistui kaatamaan koko hyvän homman.

Samuel kirjoitti...

Kyseessä ei siis missään vaiheessa ollut häätö eikä asia liity Jokikatuun, tehtäköön tämä selväksi. Poliisi murtautui taloon saadakseen suojatie-teoksesta epäillyt kiinni. Poliisilla ei ole mitään intressiä häätää meitä tällä hetkellä.

Allekirjoittaneen mielestä teos osoitti loistavaa huumorintajua kuin myös paikkasidonnaisen taiteen ymmärtämystä. Puheet vaaratilanteesta lienevät yhtä liioiteltuja kuin Kuitusen Maran puheet "inhimillisestä tragediasta".

S. Mychael kirjoitti...

Häädöltä se pahasti näytti, etenkin, kun sitä on nyt ollut ilmassa; perjantaiaamu oli tosi turhauttava eikä kukaan oikeen tienny, mitä tapahtuu.

Idea oli hyvä, kaikki kunnia, vaix tollanen nyt oiski rikollista. Aika ja paikka oli vääriä, IMHO!

Mailliv kirjoitti...

Täytyypä ny avautua sitten tännekin.

joo aikamoisia idiootteja nuo suojatien maalaajat! eikö kukaan jokikadulla olleista tajunnut sanoa heille mitään? Ei todellakaan ihme jos talo nyt tyhjennetään.
Idea oli siis todella surkea! ja paikka vieläkin surkeampi!

Yrittäkäähän karsia negatiiviset julkisuuskuvat pois, niin voi olla jotain mahdollisuuksia!

akademgorodent kirjoitti...

Eläköön Benny Sparv ja Keltainen (sittemmin Musta) Suojatie!
Vaikka media ja virkavalta usein ovatkin erehtyväisiä, Jokikadun tapaus tuntuu herättäneen monia Tahoja kuitenkin kiitettävään tarkkaavaisuuteen sen tapahtumien suhteen. (Kiitetyt, oi ylistetyt Maltilliset SuurVoimat!) Niin tässäkin tapauksessa. Vaikka talossa sisällä ollut ja putkaan kiidätetty väki itsekin onnistui alkuhässäkässä kuvittelemaan, että kyseessä olisi häätö, harva enää niin luulee. Häätö (tai sen yritys) tulee myöhemmin juuri niistä samoista syistä kuin se oli tulossa ennen Suojatien syntyäkin. Bennyä älkää itseänne kauasnäköisemmästä teoksestaan tyhmäksi syyttäkö, ja lakatkaa vapisemasta jo!

Ja itse ainakin yritän pitää "julkisuuskuvaa" rehellisenä - antakaammet hetkittäin totuudenkin vähän rehottaa valheiden ja meikin alta.

Dainichi kirjoitti...

En usko että "töhertäjien" tekotaiteellisella kapinalla saavutetaan mitään konkreettisesti uutta, muualla kuin töhertäjien pienessä omassa mielikuvitusmaailmassa.

Kaupungit on muutenkin täynnä rumia graffitteja ja tageja, jotka ovat koirien kuseksinnan tasoista reviirin merkkausta, paitsi että kusen voi pestä pois, kun tageja taas ei kovinkaan helposti.

Siis ei Bennyn taide ole kovinkaan ihmeellistä mitä katsoin facebookista, eikä se muuta maailmaa millään tasolla(pelkkää punk kapinaa)...

ei millään pahalla, mutta aika riisua ne ruusunpunaiset ideologian silmälasit.

Sokeus toimii nääs yhteiskunnan ja aktivistien molemmin puolin.

Kulttuurikeskuksen tulisi tuottaa uutta ja laadukasta underground-taidetta, eikä olla pelkästään idealisti-aktivistien majapaikka jolla kapinoida yhteiskuntaa vastaan tyhmyydellä tai huomionhaluisilla tempauksilla, joilla ei ole mitään arvoa paitsi huomionhakijalle itselleen.

Siis hyvä sinänsä että tyhjiä taloja vallataan, mutta asiaa ei edistä tyhmän kapinat tai vandalismi...siis mitä tulee taiteilijoiden ja kokeellisen alakulttuuri toiminnan tilojen takaamiseksi, mikä lienee olevan tämän kulttuurikeskus valtauksen tarkoitus??

vai eikö?

Eikä kannustaa nuoria kapinoimaan vandalismilla ja rumien töherrysten tukemisella...joilla ei ole mitään taiteellista arvoa. Tagit saastuttavat ja niiden peseminen myös.

Tehkää laadukasta taidetta, älkää mitään tekotaiteellista roskaa jota on muutenkin kadut ja taidemuseot täynnä...

ei ne sanat, ideologiset perusteet taiteessa ole muutakuin tekotaiteellista illuusiota= taiteilijan laiskuutta...Se on aitoa taidetta mikä näyttää hyvältä monien silmissä, herättää uudistumisen ajatuksia/tunteita ja edistää asioiden etenemistä kulttuurissa ja yhteiskunnassa.