sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Tiedote 13.4.

Turkuun on 10.4.2008 perustettu autonominen kulttuurikeskus Jokikatu osoitteessa Helsinginkatu 15.

Avajaisviikonlopun aikana järjestettiin Vapaan kulttuurin festivaali, jonka aikana tilassa järjestettiin elokuvia, keikkoja, esityksiä, näyttelyitä ym. Festivaali oli valtava menestys. Kaupunkilaiset tulivat tutustumaan toimintaan, ja kaikenikäistä yleisöä riitti runsaasti. Viikonlopun aikana tilassa kävi yli kolmesataa vierailijaa ja adressin Jokikadun säilyttämiseksi kulttuurikäytössä on allekirjoittanut jo yli sata ihmistä. Adressin voi edelleen allekirjoittaa joko Jokikadun kulttuurikeskuksessa tai internetissä www.adressit.com/jokikatu

Jo nyt kulttuurikeskus Jokikatu on osoittautunut Turun kulttuurielämälle välttämättömäksi. Viikonlopun aikana keskusteltiin paljon vapaiden kulttuuritilojen tarpeesta Turussa ja todettiin Jokikadun olevan mitä ihanteellisin tällaiselle toiminnalle. Monet eri ikäiset kävijät kiittelivät Jokikadun toimintaa ja toivoivat keskuksen kehittyvän ja jäävän turkulaiseen kaupunkikulttuuriin. Turun kulttuurielämälle olisikin valtava kolaus jos satojen ihmisten löytämä ja käyttämä kulttuurikeskus Jokikadun toiminta lakkautettaisiin kaupungin taholta.

Toivomme kaupungilta keskusteluhalukkuutta Jokikadun tapauksessa ja olemme järjestäneet avoimen paneelikeskustelun aiheesta "Vapaa tila ja kulttuuritilojen merkitys kaupungille" keskiviikoksi 16.4., johon on kutsuttu mm. apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen, tilalaitoksen johtaja Martti Kuitunen, Kulttuuripääkaupunki - hankkeen va. toiminnanjohtaja Suvi Innilä ja kaupunginhallituksen jäsenet.

Tulevalla viikolla järjestämme kulttuurikeskus Jokikadulla paljon toimintaa. Tilassa on joka päivä avoinna kahvila klo 12-24, Vapaa Tila - näyttely jatkaa pääsalissa ja pohjoissiivessä jatkuu vaihtotori ja kankaanpainopiste. Lisäksi luvassa on elokuvia tiistai-iltana, keskiviikkona Valojuhla, jolloin toivomme osallistujien tuovan valaisimia kulttuurikeskukseen, ja tutustumaan tilan upeaan arkkitehtuuriin, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia ympäri viikon ja viikonloppuna keikkoja.

Toivomme saavamme kehittää kulttuurikeskus Jokikatua vastaamaan kaupunkilaisten tarpeita. Toivotamme kaikki kaupunkilaiset erittäin tervetulleiksi tutustumaan tilaan, toimintaamme ja esittelemään omia ideoitaan ja toiveitaan, jotta voimme tehdä tilasta juuri sellaisen foorumin, joka Turun kaupunkikulttuurista vielä puuttuu.

Lisää tietoa ja viikon ohjelma osoitteessa http://autonominenkulttuurikeskus.blogspot.com

Ei kommentteja: