perjantai 18. heinäkuuta 2008

Tiedote 18.7.2008

Tiedote

23.5.2008 Turun Tilalaitoksen toimeksiannosta häädetty autonominen kulttuurikeskus Jokikatu jatkaa toimintaansa lyhyen kesäloman jälkeen 18.7.2008 Tilalaitoksen ja NCC:n neuvottelujen jumiuduttua jälleen kerran ja esisopimuksen purkauduttua taiteilijoiden tilaongelma ei ole ratkeamassa aikoihin mihinkään. Tahdomme käyttää Jokikadun kiinteistöä monimuotoisena kulttuuritilana, kunnes kaupunki osoittaa toisen tarkoitukseen soveltuvan tilan tai ryhtyy yhteistyössä kanssamme kunnostamaan Jokikatua kiinteistön historian ja arkkitehtuurin vaatimalla tavalla.

Lääkäreitä ei vaadita tekemään leikkauksia kotonaan eikä poliisia pitämään pidätettyjä vaatekomerossaan, joten miksi taiteilijoiden pitäisi työskennellä vailla asianmukaisia tiloja? Minkä ammatin harjoittajia kulttuurikaupunki suojelee ja tukee? Missä on Turussa tilaa kulttuurin tekijöille?

Toivomme Tilalaitoksen tällä kertaa ryhtyvän asianmukaisiin neuvotteluihin kanssamme. Hätiköimällä ja säälittäviä tekosyitä keksimällä ei asioita ratkaista emmekä aio luovuttaa ennen kuin Tilalaitos ryhtyy tositoimiin häpeällisen tilanteen korjaamiseksi. Ei enää tyhjiä lupauksia, vaan tekoja. Olemme kiinnostuneita neuvottelemaan tilojen käyttötarkoituksesta ja sen vaatimista muutostöistä Tilalaitoksen kanssa ja käyttämään Jokikatua kunnes NCC todella ostaa kiinteistön Tilalaitokselta (jos näin joskus tapahtuisikin). Kaupunki ei hyödy tyhjillään olevasta kiinteistöstä tällä hetkellä mitenkään. Kulttuurikeskuksen toiminta tiloissa estäisi vandalismin arvokasta kiinteistö kohtaan ja auttaisi hädänalaisia taiteilijoita tarjoamalla näille edes väliaikaisen työtilan.

Autonominen kulttuurikeskus Jokikatu on Turun Valtaajien ja Turku Euroopan alakulttuuripääkaupunki 2011 - hankkeen yhteistyöprojekti. Turun Valtaajat vastaavat tilojen hankkimisesta sekä kunnossapidosta ja Alakulttuuripääkaupunki - hanke toimii sisällöntuottajana kulttuurikeskukselle. Jokikadulla on jo vuosien status taiteilijakiinteistönä ja keväällä toiminut kulttuurikeskus teki tilan tutuksi sadoille turkulaisille. Pyrimme tarjoamaan kaikille avointa, ilmaista kaupunkikulttuuria jota kapitalismin sanelemat ehdot eivät rajoita. Ensimmäisellä aukioloviikollamme näytämme joka ilta klo 20 tekijänoikeusvapaita elokuvia. Luvassa myös tilojen ja pihapiirin kunnostusta, grillausta, keskustelutilaisuuksia, käsityökerho, musiikkia sekä lautapeli-ilta. Toivotamme kaikki kaupunkilaiset erittäin tervetulleiksi Jokikadulle; tekemään, kokemaan ja kertomaan millaista kaupunkikulttuuria SINÄ haluaisit alakulttuuripääkaupunki Turkuun.

Kulttuuri kuuluu kaikille! Jokikatu kulttuurille NYT!

Tiedotustyöryhmä
Turun Autonominen kulttuurikeskus ry.

Ei kommentteja: